Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ευρασία το σύγγραμμα του Αν. Καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Χάρη Παπαχαραλάμπους «O Heidegger και το δίκαιο». Ο τόμος εξετάζει τα συμπεράσματα της χαϊντεγγεριανής σκέψης για το δίκαιο και το λόγο του. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναγράφεται, μεταξύ άλλων:
«Θα ονόμαζα τον Heidegger ένα “Γενναίο της Σκέψης”. Γιατί; Διότι ο φιλόσοφος (και μέσα από τους λογισμούς του για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη) αποκαλύπτει μια συγκλονιστική συνέπεια σκέψης, μοναδική στην ιστορία του πνεύματος, συνέπεια που του χάρισε εκείνη την ογκολιθική διάσταση που μας κάνει να μην μπορούμε να σκεφτούμε χωρίς αυτόν, ακόμη και όταν σκεπτόμεθα εναντίον του. Διότι μέσα από τα ατέρμονα μονοπάτια του ανακάλυψε το Λόγο ως τη Μεγάλη Ταυτολογία, εκείνη που δεν αρκείται στην ανάδειξη του μηταυτού (Adorno) ή της όποιας “διαφοράς” (Derrida), αλλά που υμνεί σε όλες τις μετατροπίες της τη μια και άφθαστη/άφατη αλήθεια του Κεκρυμμένου Είναι, του Είναι ως απόκρυψης, του Μυστικού Αινίγματος που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να είναι. Διότι, τέλος, είναι ο Μέγας Ταπεινός, ο στοχαστής που, έμμεσα έστω, αυτοκατηγορείται για όλη την οντική του σμικρότητα, για όλη την υπόταξή του στην Πλάνη, μηδενίζοντας τον ίδιο τον εαυτό του, πέρα από τις συμβατικές αυτοκριτικές, απολογίες και “συγγνώμες”, αυτοπαρουσιαζόμενος ενώπιόν μας ως κάποιος που (όμοια με ό,τι είπε ο ίδιος για τον Αριστοτέλη) “έζησε, εργάστηκε και πέθανε».
Ο συγγραφέας εξετάζει την ανάδυση του χαϊντεγγεριανού λόγου και την επίσκεψη εννοιών, αξιολογώντας το πολιτικό ως οντολογικό συμβάν. Εξετάζει στη συνέχεια την εφαρμογή του λόγου του Χάιντεγγερ στο θετικό και στο φυσικό δίκαιο και σε ειδικές θεματικές από το χώρο του ποινικού δικαίου.